Luennot

Kaikki luennot Pasin tehtaalla (ensintie 3, Orivesi), 3. krs. Käynti takaa ja opastus paikan päällä. 400 metriä Reikäreunan päätalolta, Taistolta.

Aurinkoenergiaa kotiin ja mökille, Janne Käpylehto

la 6.9. klo 12-13 / 1 h / ilmainen / ei ennakkoilmoittautumista
la 6.9. klo 13-14 workshop / 1h / 45 e (materiaalimaksu, ennakkoilmoittautumiset: toimisto(at)reikareuna.com) enintään 15 osallistujaa.

Sähkötön mökki on erinomainen kohde verkosta riippumattoman, uusiutuvan sähköntuotannon rakentamiseen. Sähköliittymä on kallis investointi – mutta parilla tuhannella eurolla voit rakentaa oman sähköntuotantojärjestelmän jolla toimii tyypillisimmät kesämökin sähkölaitteet. Luento antaa hyvät perusteet järjestelmän rakentamiseen itse. Luentomateriaalina luennoitsijan kirja ’Mökille sähköt auringosta ja tuulesta’(20 euroa). Luennolla käsitellään myös verkkoonliitetyn aurinkosähköjärjestelmän toimintaa ja hankintavaihtoehtoa.

Rakenna itse: aurinkolaturi

Työpajassa rakennetaan hauska ja hyödyllinen aurinkolaturi, jolla lataa puhelimen ja muita USB-sähköä käyttäviä laitteita. Kaupallisiin valmiisiin ratkaisuihin verrattuna laitteessa on hyvin tehokas(10 wattia) aurinkopaneeli joten laitteiden lataus onnistuu heikommallakin auringonpaisteella. Ennakko-osaamista ei vaadita, rakentaminen onnistuu kaikilta. Materiaalimaksu: 45 euroa.

 

Pirjo Honkasalo ja elokuvat

la 6.9. klo 14-16 / 1,5 h / ilmainen / ei ennakkoilmoittautumista

Pirjo Honkasalo on suomalainen elokuvaohjaaja, jota pidetään yhtenä tärkeimmistä eurooppalaisista dokumenttielokuvien ohjaajista. Pirjo Honkasalo on 10. Reikäreunan päävieras. Reikäreunan luennolla hän ei halua puhua vain asiaa, vaan niitä näitä rennosti hänen elokuvistaan ja elokuvantekemisesta.

 

Taiteilijaelämää, Koiranpolkuja, Utopiaa

la 6.9. klo 16-18 / 1,5 h / ilmainen / ei ennakkoilmoittautumista

Kun Lasse Naukkarinen on nähnyt jotain kiehtovaa, on hän tarttunut kameraan. Kun hän on nähnyt yhteiskunnassa jotain epäoikeudenmukaista, on hän tarttunut kameraan.   Dokumenttielokuvat ovat hänen ”juttunsa”, kuinka muuten hän olisi intoutunut kerta kerran jälkeen ja jaksanut tehdä dokkareita kuudella vuosikymmenellä.

Lasse Naukkarinen kertoo kokemuksistaan ja näkemyksistään kuvaajana, kirjoittajana, leikkaajana ja ohjaajana.