Elokuvakilpailu

Ilmoittautuminen kuudennen Reikäreuna-elokuvafestivaalin lyhytelokuvakilpailuun on alkanut. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa toteutetut alle 30 minuuttiset elokuvat. Aihetta eikä tyylikategoriaa ole rajattu. Kilpailun raatina toimivat tämän vuoden erityisvieraat: päävieras ohjaaja Aleksi Salmenperä, taiteilijavieras kuvataiteilija Veli Granö ja satunnaisvieras talous- ja velkaneuvoja Kirsti Lattunen. Palkintorahaa on 500 euroa, jonka raati jakaa haluamallaan tavalla. Elokuva tulee lähettää 31.5.2010 mennessä. Elokuvakilpailun ilmoittautumislomake ja säännöt löytyvät täältä. Festivaali järjestetään 9.-12.9.2010 Orivedellä.

Vuonna 2009 voiton vei dokumentti Sniikkerit, jonka on ohjannut Heikki Slåen Metropolia ammattikorkeakoulusta. Vuonna 2008 palkintoraha jaettiin kahden elokuvan kesken. Voiton vei lyhytelokuva Pakoon, jonka on ohjannut Helena Yli-Kyyny ja kakkossijalle nousi Monophobic, jonka on ohjannut J-P Yläkangas. Molemmat vuoden 2008 voittajista on Tampereen ammattikorkeakoulun tuotantoja.

”Aito, rehellisesti röyhkeä on ollut ohjelman tekemisen iskulause jo muutaman vuoden ajan. Valintoja tehdessä korostetaan ohjelman persoonallisuutta, monipuolisuutta ja laatua sisällössä ja sen kertomisessa. Ohjelman on kyettävä herättämään tunteita ihastumisesta vihastumiseen.”
– Jani Ilomäki, ohjelmatuottaja