Reikäreuna-elokuvafestivaali random header image

Reikäreuna 2010

February 5th, 2010 · Reikäreuna 2009

Reikäreuna-elokuvafestivaali järjestetään 9.-12.9.2010 Orivedellä. Tämän vuoden erityisvieraina ja samalla elokuvakilpailun raatina toimivat elokuvaohjaaja Aleksi Salmenperä päävieraana, kuvataiteilija Veli Granö taiteilijavieraana sekä talous- ja velkaneuvoja Kirsti Lattunen satunnaisvieraana. Lue lisää Reikäreunan uusilta nettisivuilta!

Kuvia ja palautetta!

September 27th, 2009 · Reikäreuna 2009

Käyhän kurkkaamassa avattua kuvagalleriaa! Kuvien avulla on hyvä fiilistellä mennyttä festivaalia ja suunnitella tulevaa. Muistathan antaa myös palautetta!

Kuvia

Palaute

Kuvassa vieraat RR-torilla.

Reikäreuna on ohi!

September 14th, 2009 · Reikäreuna 2009

13_ssneakers02_150dpiEilen sunnuntaina oli festivaalin viimeinen päivä. Päivällä nähtiin mm. kaksi lyhytelokuvakilpailunäytöstä, joista raati ja yleisö valitsivat suosikkinsa. Raati koostui taiteilijavieras Markku Arantilasta sekä satunnaisvieras Timo Virtasesta. Raadilla oli jaettavaan 500 euroa mieleisellään tavalla. Raati palkitsi yksimielisellä päätöksellä elokuvan Sniikkerit, jonka on ohjannut Heikki Slåen Metropolian AMK:sta. Sniikkerit oli myös yleisön suosikki. Yleisökisa oli tiukka ja toiselle sijalle sijoittui The Electrician (ohjaus Miina Alajärvi)  ja kolmannelle sijalle Speakeasy! (ohjaus Juha Kuoppala).

Kokonaisuudessaan festivaalilla vieraili huikeat 2250 henkeä, joka on 750 henkeä enemmän kuin viime vuonna. Vuoden 2010 Reikäreuna järjestetään tasan vuoden kuluttua eli 8.-12.9.2010. Myös ensi vuoden festivaalilla palkitaan parhaat lyhytelokuvat ja elokuvien jättöpäivä tulee olemaan 31.5.

Kiitos yhteistyökumppaneille, talkoolaisille ja vieraille!

Tunnelmallinen perjantai Saviassa

September 12th, 2009 · Reikäreuna 2009

Perjantain livekeikoilla yleisöä villitsi Aida, Poutatorvi ja Rumien Miesten Liitto. Tunnelma oli katossa ja yleisö innostui tanssimaan. Kaikki bändit vetivät hienot, omanlaisensa keikat. Osassa keskityttiin pelkästään musiikkiin, mutta toisissa oli myös showelementtejä mukana. Pääesiintyjä Rumien Miesten Liitto jakoi parhaalle yleisön edustajalle pillimehun. Perjantain keikat keräsivät yleisöä 123 henkeä.

Savian valtasivat rap ja hip-hop

September 11th, 2009 · Reikäreuna 2009

Eiliset livekeikat keräsivät orivesiläiset rapin ja hip-hopin ystävät Saviaan kuuntelemaan Porvariveljiä & Köyhä Seppoa, Loose Bandanasta sekä Pyhimystä. Alkuperäisten esiintyjien lisäksi esiintyivät Äyriäiset sekä Pyhimyksen kaverina lavalla nähtiin Juju. Väkeä keikat keräsivät viime vuotta enemmän eli 69 henkeä. Kuvassa Pyhimys.

norja-ja-reikareuna-1552-web

Reikäreuna on virallisesti avattu!

September 8th, 2009 · Reikäreuna 2009

ulkokuvaTänään keskiviikkona Reikäreuna koki viralliset avajaisensa kello 18.00. Avajaiset sisälsivät musiikkia, taiteilijavieraan ja satunnaisvieraan haastattelut, Oriveden kaupungin johtajan puheen, tuottajan tervehdyksen, avajaisvideon sekä näyttelyiden avaamiset. Juomatarjoilusta vastasi Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan limonaadit.

Tästä festivaali vasta alkaa!

Kuva: Heikki Hujala

Euron jatkot

September 6th, 2009 · Reikäreuna 2009

Ennenkö festivaalit alkavat on syytä puhua pari sanaa jatkoista. Perjantaina ja lauantaina Savian keikoilla käyneille sisäänpääsy keskustan Rodeo Nightclubille eli Polleen maksaapi vaivaisen euron. Kun ilta on saatu perjantaina päätökseen Saviassa, löytyy Pollesta vielä yksi live-esiintyjäkin, mikäli tarvetta vielä on. Kyyti lauantaina Saviasta Polleen lähtee kello 1.50 ja maksaa kolme euroa.