Reikäreuna-elokuvafestivaali random header image

Orivesi palkitsi Reikäreuna-festivaalin

December 7th, 2008 · Reikäreuna

Kuva ja teksti SIRKKA ISO-ETTALA, Aamulehti (7.12.2008)

Oriveden kaupungin tämän vuoden kulttuuripalkinto myönnettiin Reikäreuna-elokuvafestivaalille.

Sen päätekijöinä on joukko lahjakkaita nuoria Taideyhdistys Roihusta.

Kulttuurijohtaja Tiina Kopalainen jakoi tunnustuksen lauantaina Oriveden itsenäisyyspäivän pääjuhlassa. 850 euron palkinnon hakivat tuottaja Ilona Tolmunen, tuottaja Pasi Hakkio, markkinointivastaava Kaisa Tomperi ja visuaalisesta ilmeestä vastaava Tuomas Korolainen.

- Tämä oli mukava yllätys. Haluan korostaa, että emme me neljä yksin tehneet festivaalia, vaan mukana on ollut useita kymmeniä henkilöitä ja yhteistyökumppaneita, Tolmunen kiitteli.

Palkinnon saajan päätti Oriveden vapaa-ajan lautakunta.

- Tänä vuonna painotettiin palkinnon saajien tekemää kulttuuritekoa ja sen merkitystä Orivedelle.

Neljä kertaa järjestetty Reikäreuna on poikkitaiteellinen elokuvafestivaali, jossa on nähty elokuvia, musiikkia, installaatioita, sirkusta ja näyttelyitä.

- Tekijöidensä mukaan Reikäreunan valttikortti on monipuolinen ja laadukas ohjelma sekä erityisen hyväntahtoinen ilmapiiri. Tämän voivat varmasti kaikki festivaalilla käyneet lämpimästi allekirjoittaa, Kopalainen kiitteli.

Tänä vuonna kävijöitä oli neljä kertaa enemmän kuin aiempina vuosina, kaikkiaan 1 510 henkeä.

Orivesi on jakanut kulttuuripalkinnon vuodesta 1988.


Pakoon voitti!

September 30th, 2008 · Reikäreuna

Päävieras ohjaaja-tuottaja Matti Grönberg, taiteilijavieras videotaiteilija Kari Yli-Annala ja satunnaisvieras puutarhuri Harri Entonen olivat yksimielisiä voittajaelokuvien kohdalla. “Molemmat elokuvat olivat niin visuaaliselta ilmaisultaan kuin äänimaailmaltaankin oivaltavan ehyitä teoksia”.

Raati perusteli Helena Yli-Kyynyn ohjaaman Pakoon elokuvan kertovan kolmen minuutin lyhyessä muodossaan kaiken tarvittavan. Lopun yllättävä siirtymä lapsen mielikuvitusmaailmaan palvelee täydellisesti tarkoitustaan. Teknisesti elokuva on huipputasoa. Raadin perustelujen lisäksi Pakoon oli monen kävijän suosikki. Pakoon elokuva voitti 300 euroa.

J-P Yläkankaan ohjaama Monophopic tuli 2. sijalle lyhytelokuvakilpailussa. Raadin perustelujen mukaan Monophopic on vakuuttavasti kerrottu “hämärän rajamailla” tarina, jonka muoto ja sisältö on kiitettävän kunnianhimoisesti toteutettu. Teosta olisi kokonaisuudessaan voinut ehkä hieman tiivistää, mutta se on silti tavattoman hallittu ja tehokas elokuvan muotoon tehty “kauhunovelli”. Monophobic voitti 200 euroa.

Palkinnoista kilpaili esivalinnan jälkeen 13 elokuvaa. Yhteensä lyhytelokuvakilpailuun osallistui 27 ehdot täyttävää elokuvaa.

Onnea voittajille!

Kiitokset kävijöille - ensi vuonna RR 5v

September 28th, 2008 · Reikäreuna

Reikäreuna-elokuvafestivaali 08 on päättynyt iloisissa tunnelmissa. Kävijätavoite ylitettiin reilusti ja palaute yleisöltä ei ollut ainoastaan kiitoksia vaan suurilta osin ylistystä. Yhteensä festivaalilla kävi oheistapahtumineen 1510 kävijää; viimevuoteen kävijämäärä siis lähes nelinkertaistui. Tästä on hyvä lähteä jälleen kohti uutta ja vielä hulppeampaa festivaalia.

Kiitoksia vieraillemme, yhteistyökumppaneillemme ja erityisesti kävijöille - niin paikallisille kuin teille sieltä Tuusulasta, Kauhavalta, Parkanosta, Pieksämäeltä, Helsingistä, Kuopiosta, Oulusta, Porista, Tampereelta ja mistä kaikkialta olittekaan.

Travelin’ Band peruttu - tilalla Gastroll

September 27th, 2008 · Reikäreuna

Lauantain Savian keikka Travelin’ Band peruttu sairastapauksen vuoksi. Tilalla CCR-coverbändi Gastroll. Illan bändeinä siis 0-RHCP, Palava maa ja Gastroll klo 22.00. Hinta 8€.

Travelin’ Bandiin lunastetuista lipuista saa halutessaan rahat takaisin festivaalitoimistosta Taiston talolta klo 21.00 asti lauantaina 27.9.

Reikäreuna pyörähti käyntiin

September 25th, 2008 · Reikäreuna

Eilen Reikäreuna saatiin käyntiin ja avajaisissa ja Tampereen elokuvajuhlien parhaat -näytöksessä kävi yhteensä 140 katsojaa. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ilta jatkui festivaalipubissa karaoken voimin. Olut oli hyvää, kuulema ;)

Huomenna avataan!

September 24th, 2008 · Reikäreuna

Vielä viime hetken hiomiset ja pian innokkaat katsoja ja kuuntelijat pääsevät nauttimaan Reikäreunan tarjonnasta! Kutsumme kaikki lämpimästi tervetulleiksi avajaisiin 24.9. klo 18!

Ainakin 16 musiikkivideota pärähtää ilmoille

September 22nd, 2008 · Ohjelma, Reikäreuna

Torstain musiikkivideonäytös on täyttynyt vihdoinkin - ylitäyteen. Tämä ei kuitenkaan haittaa, koska tätä näytöstä seuraa rap-keikka Saviassa, joka alkaa vasta klo 22.

Tule seuraamaan niin marginaali- kuin valtavirtamusiikin videoita. Katso mitkä musiikkivideot näytetään.

Kulkurin valssissa Taistolle

September 16th, 2008 · Reikäreuna

Vanhan kotimaisen elokuvan ystävien, ja miksei muidenkin kiinnostuneiden, kannattaa suunnata Taistolle sunnuntaina 28.9. klo 14. Silloin esitetään vanhalta filmikelalta Kulkurin valssi. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta sekä käsikirjoittaja Mika Waltarin ja pääosan esittäjän Tauno Palon syntymästä.

Lyhytelokuvakilpailijat

September 1st, 2008 · Ohjelma, Reikäreuna

Lyhytelokuvakilpailuun osallistui 27 ehdot täyttävää lyhytelokuvaa, joista 13 pääsee lopulliseen taisteluun raadin eteen. Valinnan suoritti ohjelmatyöryhmä. Perusteet olivat yksinkertaiset: se lyhytelokuva mikä valittaisiin ohjelmaan joka tapauksessa, pääsee kilpailemaan.

Raadissa ovat Reikäreunan erityisvieraat:

Päävieras ohjaaja-tuottaja Matti Grönberg
Taiteilijavieras kuvataiteilija Kari Yli-Annala
Satunnaisvieras raksamies Harri Entonen

Kilpailevat lyhytelokuvat:

Sirkka, 4 min. ohj. Juha Kuoppala
Räpylät, 5 min. ohj. Jussi Autio
Työ tekijäänsä kiittää, 13 min. ohj. Henna Inkinen
Pakoon, 3 min. ohj. Helena Yli-Kyyny
Monophopic, 15 min. ohj. J-P Yläkangas
Kotista, 4 min. ohj. Anna-Kaisa Haapala
Vanhanaikainen, 4 min. ohj. Arttu Salmi
Kuningas Arthur, 4 min. ohj. Ville Arvola ja Jaakko Jaakola
Staalot, 7 min. ohj. Ville Ojanperä
Jos kaadun, 13 min. ohj. Hannaleena Hauru
Kiitos tanssista, 5 min. Aleksi Puranen
Pitkä matka aamuun, 10 min. ohj. Markus Laitinen
Ei vettä, rantaa rakkaampaa, 14 min. ohj. Ilkka Rautio

Päävieras

September 1st, 2008 · Reikäreuna

ohjaaja-tuottaja Matti Grönberg

Kuka olet?

Olen Matti maalta. Eli elelen vaimon, kahden tyttären, kahden koiran,kissan ja hevosen kanssa vehmaassa maaseutuympäristössä Tampereen kupeessa Vesilahdella.

Mitä teet työksesi?

Olen ollut töissä TV2:n viihdetoimituksessa parikymmentä vuotta. Toimin tuottajana, ohjaajana sekä toimittajana erinäköisissä viihteen ohjelmissa. Kummeli on vanhin vielä hengissä olevista sarjoista. Muita tunnettuja ohjelmia joissa olen ollut mukana ovat Tartu Mikkiin, Se on siinä, Euroviisut sekä Ylen Hyvä. Ylen arkistossa majailee tuhatkunta tekemääni ohjelmaa.

(kokonainen haastattelu julkaistaan festivaalilehdessä)