Ohjelma

Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan elokuun alussa.

Vuoden 2010 Reikäreuna-elokuvafestivaali on järjestyksessään kuudes. Festivaali järjestetään 9.-12.9.2010 Orivedellä, vanhalla elokuvateatteri Taistolla. Ohjelma koostuu elokuvanäytöksistä, taidenäyttelyistä ja musiikkikeikoista sekä perheille suunnatusta RR-torista.

Elokuvakilpailu

Osallistu elokuvakilpailuun 31.5.2010 mennessä ja voita jopa 500 euroa.
Lue lisää

Erityisvieraat

Festivaalilla on kolme erityisvierasta, jotka näkyvät ja kuuluvat paikan päällä. He toimivat myös elokuvakilpailun raadissa. Alla hieman lisätietoja heistä.

Aleksi Salmenperä

Päävieras elokuvaohjaaja Aleksi Salmenperä (s. 1973) on uransa aikana ohjannut kolme pitkää elokuvaa. Salmenperän ensimmäinen elokuva Lapsia ja aikuisia -kuinka niitä tehdään? (2004) sai seitsemän Jussi-ehdokkuutta. Sama elokuva, kuten myös Miehen työ (2007) valittiin Suomen Oscar-ehdokkaaksi. Uusin Salmenperän elokuva Paha perhe tuli elokuvateattereihin 29.1.2010. Lyhytelokuvalla Onnenpeli (2001) Salmenperä voitti ensimmäisenä suomalaisena Jameson Short Film Award -palkinnon. Vuonna 2002 hän voitti Tampereen elokuvajuhlien Risto Jarva -palkinnon yhdessä Janne Kuusen kanssa elokuvalla Turon baari. Salmenperä asuu Karkkilassa vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa ja soittaa bändissä nimeltä Delaware Boomlights.

Lisätietoa: IMDB, Elonet ja Wikipedia sekä

Veli Granö

Taitelijavieras kuvataiteilija, elokuvaaja ja valokuvaaja Veli Granö nappasi Aleksi Salmenperän jälkeen Risto Jarva -palkinnon elokuvallaan Tähteläiset. Granö tunnetaan Itse tehty elämä -taiteen (ITE-taide) puolestapuhujana ja esiintuojana. Granö on tutkinut ja dokumentoinut keräilijöitä, kansantaitelijoita ja muita, jotka omaehtoisesti täyttävät elämäänsä esineillä, taiteella tai toisenlaisella sosiaalisella todellisuudella. Granö on palkittu Valtion valokuvataiteen palkinnolla vuonna 2002. Hänen teoksensa ovat valokuvia, elokuvia, kirjoja ja installaatioita. Granö juhlii tänä vuonna 50-vuotisjuhlia.

Lisätietoa: ja Wikipedia

Kirsti Lattunen

Satunnaisvieraamme talous- ja velkaneuvoja Kirsti Lattunen tietää, mikä neuvoksi, jos rahat eivät riitä. Lattunen on tuttu kansallisesti Kukkaron herraksi -tv-sarjasta, jossa hän auttaa yksityishenkilöitä ja pariskuntia taloudellisissa epäselvyyksissä ja miten selviytyä vastaavanlaisista tilanteista tulevaisuudessa. Orivedellä hänet tunnetaan myös taitavana laulajana ja entisenä innokkaana harrastajateatterilaisena.

Lisätietoa: Kukkaron herraksi YLE ja Oriveden kaupunki

Katso kuvia viime vuoden Reikäreunasta.