Festariklubi

Taiston talolla / K-18 / avoinna klo 02 asti
Samalla lipulla keikat, Kylpytynnyri-Kino ja linja-autosauna

Reikäreunan festariklubi (Facebook-tapahtuma)

Pe-la & la-su välisenä yönä bussikyyditys Tampereelle klo 02.00, 7 €/hlö. Varaukset bussiin: toimisto@reikareuna.com . Maksu käteisellä kuljettajalle.

Reikäreuna 2013 Olli Viljamaa-61-X3

Reikäreunan festariklubi

Reikäreunan kuuman kosteat festariklubit järjestetään ke-to klo 00.00 saakka ja pe-la klo 02 saakka. Festariklubi-iltoina soittaa yhteensä seitsemän bändiä/artistia ja juhlat huipentuvat lauantain 10-vuotisjuhliin! Alla aikataulu, jonka jälkeen bändi- ja artistiesittelyt. Kylpytynnyri-Kinon elokuvaesittelyt löytyvät linkin takaa ja lyhytelokuvanäytöksistä ohjelman alta.

Aikataulu

Keskiviikko 3.9. / liput 5 €

TERASSILLA
klo 22.00 Kylpylyhärit

Torstai 4.9. / liput 5 €

TERASSILLA
klo 22.00 Kylpylyhärit

SALISSA
klo 22.00 Viidakon Light
klo 23.00  June’s Garden

Perjantai 5.9. / liput 12 €

TERASSILLA
klo 20.30 Uneton48 voittajat 2014
klo 21.30  Kylpylyhärit
klo 23.00 Oulun musiikkivideofestivaalien voittajat 2014
klo 00.00 Kylpytynnyrikaraoke (Laulattaako? Voit tutustua biiseihin etukäteen täältä!)

SALISSA
klo 23.00 Soul Valpio Band
klo 24.00 Paleface

Pe-la & la-su välisenä yönä bussikyyditys Tampereelle klo 02.00, 7 €/hlö. Varaukset bussiin: toimisto@reikareuna.com . Maksu käteisellä kuljettajalle.

Lauantai 6.9. / liput 15 €

TERASSILLA
klo 21.o0  Kylpylyhärit
klo 22.30 Oulun musiikkivideofestivaalien voittajat 2014
klo 23.30 Kylpytynnyrikaraoke (Laulattaako? Voit tutustua biiseihin etukäteen täältä!)

SALISSA
klo 22.00 Ritmo Caliente
klo 23.00 Ville Ahonen, akustinen
klo 24.00  Juju

Pe-la & la-su välisenä yönä bussikyyditys Tampereelle klo 02.00, 7 €/hlö. Varaukset bussiin: toimisto@reikareuna.com . Maksu käteisellä kuljettajalle.

kylpytynnyrikinomenoa2013

Kylpytynnyri-Kino

Kylpytynnyri-Kinossa katsotaan elokuvia joko kylpytynnyrissä tai tuolilta pihalla terassialueella. Kylpytynnyri-Kino on Reikäreuna-elokuvafestivaalin suomalaisempi versio amerikkalaisesta drive-in-elokuvateatterista, koska siinä yhdistetään kylpytynnyri, sauna, alkoholi ja tietenkin elokuva.

Kylpytynnyri-Kino on osa festariklubia ja samalla lipulla voi käydä katsomassa bändejä ja toisin päin: keikalta voi mennä katsomaan lyhytelokuvia paljuun. Tänäkin vuonna Taiston pihassa lämpiää myös linja-autosauna.

Uneton48

Uneton48 on Suomen suurin elokuvakilpailu, jossa joukkueilla on nimen mukaisesti 48 tuntia aikaa tehdä lyhytelokuva. Vuodesta 2008 järjestetty kilpailu houkuttelee vuosittain yli 1 500 aktiivista elokuvantekijää Helsingistä Inariin. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 110 elokuvaa. Parhaat elokuvat valitsi tuomaristo, jossa olivat ohjaaja Timo Vuorensola, tuottaja Elli Toivoniemi, käsikirjoittaja Ilja Rautsi ja näyttelijä Kaisa Leppänen. Pääpalkinnon sai Korruptio-ryhmän elokuva Äiti.

Uneton48 voittajat 2014

Korruptio – Äiti / 6 min
Pusihätä – Anteropatia / 3 min
Monaldi-Filmi – 48 ½ / 7 min
Savage Streets – Korttitalo preerialla / 7 min
Junkyard Films – Show ei lopu koskaan / 7 min

 

Torstai 4.9.

josefiina

klo 22: VIIDAKON LIGHT

Kymmenen vuoden Reikäreuna-konkari Josefiina Sinervo saa vihdoin tilaisuuden esitellä musiikillista osaamistaan festariväelle. Useamman vuoden ajalta kootut itsetehdyt biisit esitetään nyt ennenkuulumattomassa muodossa.

Pianolta bändille sovitetut biisit loksahtavat varmasti vaativammankin kuulijan päässä omalle paikalleen genrerajoista välittämättä. Poppareille poppia ja rokkareille rokkia. Ei iskelmää. Eikä rautalankaa. Mukana meisingeissä Laura Aspelin (piano), Aapo Lankinen (basso), Henri Mathlin (kitara) ja Aku Tervakangas (rummut).

 

June's Garden

klo 23: JUNE’S GARDEN

Vuonna 2011 perustettu June’s Garden soittaa americana-vaikutteista rokkia, jossa on häivähdys myös perinteikästä suomalaista soundia. Musiikillisesti heidän tavoitteenaan on yhdistää kaksi maailmaa, jotka ovat kaukana toisistaan, mutta samalla niistä voi löytää yllättäviäkin yhtäläisyyksiä. Ryhmä on lähtöisin Pirkanmaalta ja bändissä soittavat Jesse Soini (laulu), Joni Karvinen (kitara), Johannes Mansikka-aho (basso) ja Pekka Juntunen (rummut).

Kesäkuussa 2013 bändi julkaisi viiden biisin debyytti-EP:nsä SoundCloudissa. Samana vuonna marras- ja joulukuun aikana uusia kappaleita äänitettiin bändin omassa studiossa. Kaksi raitaa sisältänyt Song of a Drinking Man -sinkku julkaistiin joulukuun 15. päivänä 2013. Heidän seuraava julkaisunsa, Dover, oli uusi sinkku ja se julkaistiin 16. toukokuuta 2014.

 

Perjantai 5.9.

soulvalpioband

klo 23 SOUL VALPIO BAND

Uusi kotimaisen rytmimusiikin voimaryhmä Soul Valpio Band tarjoaa saundillaan pintaa syvemmän kokemuksen vieden kuulijan lähemmäksi hiphopin ja mustan rytmimusiikin alkulähteitä. Yhtyeen musiikki yhdistelee elementtejä jazzista, funkista, afrobeatista ja soulista jättäen tilaa myös spontaanille improvisaatiolle.

Bändin jäsenet: Ossi Valpio (vokaalit), Heini Ikonen  (vokaalit), Lauri Kallio (kitara, vokaalit), Jarkko Niemelä  (trumpetti, koskettimet, vokaalit), Johannes Sarjasto (altto- ja sopraanosaksofoni, poikkihuilu, vokaalit), Petri Jaakonaho (basso) ja Tomi Saikkonen (rummut).

 

paleface

klo 24 PALEFACE, AKUSTINEN

Setissä on mukana omaa materiaalia sovitettuna akustiseksi kahdelle kitaralle, mutta myös artistin fiiliksen mukaan lainatavaraa.

 

Lauantai 6.9. 10-vuotisbileet

Lauantain Festariklubi täyttyy musiikin kuuntelijoista, Kylpytynnyri-Kinon ystävistä ja Reikäreunan 10-vuoden taivalta juhlivasta väestä.  Illan ohjelmassa on musiikkia laidasta laitaan ja illan ohjelmassa kuullaan salsaa, indie-poppia ja rappia.

Ritmo Caliente
(kuva: Anssi Tikka)

klo 22 RITMO CALIENTE

Ritmo Caliente on kaksitoistahenkinen salsaorkesteri Tampereelta. Yhtyeen ohjelmisto koostuu kuubalaisesta populäärimusiikista. Orkesterin nimi on espanjaa ja suoraan suomennettuna se tarkoittaa kuumaa rytmiä. Ritmo Caliente soittaa kuumasti cha-cha-cháta, mamboa, son montunoa, guajiraa ja boleroa sekä songoa. Mukana ohjelmistossa on cumbiaa ja merenguekin.

Ritmo Calienten kokoonpano on melko harvinainen charanga-yhtye, jossa orkesterisoittimina ovat huilu ja neljä viulua. Nämä yhdessä antavat musiikille ilmavan ja viehkeän soinnin. Lisäksi on tietenkin laulu, piano, basso ja neljä lyömäsoittajaa. Yhtyeen musiikkia voidaan myös kutsua charangaksi, vaikkakin salsa on sopiva ja tunnettu nimi soitetulle musiikille. Salsalle on ominaista kerroksellisuus ja iskevyys sekä tarttuva elämänilo, bailamos!

Yhtyeessä soittavat: Pauliina Tikka (laulu),  Anu Miikkulainen (huilu, saksofoni, laulu),  Anna-Julia Peippo (viulu), Jenni-Sofia Peippo (viulu),  Ulla-Kaisa Sinnemäki (viulu), Sari Jeskanen  (alttoviulu),  Arto Piispanen (piano), Joni Armio (basso), Ari Isotalo (lyömäsoittimet), Harri Lehtinen (lyömäsoittimet), Janne Moilanen (lyömäsoittimet) ja Matti Ruippo (lyömäsoittimet).

 

villeahonen

klo 23 VILLE AHONEN, AKUSTINEN

Ville Ahonen (s. 1984) on suomalainen laulaja-lauluntekijä ja helsinkiläisen rockbändin Minä ja Ville Ahonen -yhtyeen keulahahmo, joka on julkaissut kaksi albumia. Ville Ahonen soittaa Reikäreunassa akustisena bändin kappaleita.

 

JUJU

klo 24 JUJU

Juju on tehnyt 4 sooloalbumia ja yhden soolo EPn. (Juju EP 2005, Sekavuudesta Selvyyteen 2008, Mustavalkosta 2011, Matkalla Kadotukseen 2013 ja Julius Kivi on hullu 2014) Juju on myös pyörittänyt puutarha-alan kauppaa sekä omaa levy-yhtiötä, myynyt keikkoja ja järjestänyt tapahtumia/klubeja sekä opiskellut äänittämistä ja miksaamista.

Julius Kivi on Hullu (2014)
Julius Kivi on hullu -albumin kantavana teemana on kahden ihmisen välinen rakkaus: matka, joka jaetaan niin myötä- kuin vastoinkäymisissä, sisältäen myös ripauksen elämän pohdintaa laulun ja rapin keinoin. Kappaleista vastaa Jon Juden, joka on säveltänyt valtaosan myös Jujun aikaisempien levyjen materiaalista. Sävellykset ovat päätyneet myöhemmin vastaavan tuottajan Markus Sepän (Cosmic Studios) jatkojalostukseen ja miksauspöydälle. Oman lisänsä levylle tuovat David Kötelekin (Boga) ja Panu Westerisen (Foilhat Dub from Space) yhdessä junailemat riddimit.

Levyn tunnelmat ulottuvat notkuvan reggaen, soulahtavan funkin ja eteerisen hiphopin rytmeistä aina nopeampaan ska-poljentoon sekä korkealentoisiin trancesyniin.