Reikäreunan kilpailuvoitto dokumenttielokuvalle 1,048

7 Syy

1048_490px

Kymmenes ja näillä näkymin viimeinen Reikäreuna-elokuvafestivaali järjestettiin 3.–7.9.2014. Festivaalin lyhytelokuvan kilpailun voitti Juho Fossin dokumenttielokuva 1,048. Raadin mukaan kyseessä on voimakas elokuva ihmisen sosiaalisesta vastuusta uusien kontaktivälineiden maailmassa.

Raati palkitsi myös kaksi elokuvaa kunniamaininnoin. Ne menivät animaatioille Electric Soul ja Sukkavartaankatu 8. Joni Männistön Electric Soulia raati luonnehti visuaalisesti ja äänimaailmaltaan kauniiksi ja ehyeksi elokuvaksi. Elli Vuorisen Sukkavartaankatu 8:n ydin puolestaan on sen sisällön syvyydessä. ”Pelkistetyllä animaatiotekniikalla se luo äärettömän vaikuttavia tiloja ja saattaa meidät muistin, pelon ja unen maailmaan”, raati kuvaili.

Lyhytelokuvakilpailun raadin muodostivat päävieras Pirjo Honkasalo, taiteilijavieras Samuli Heimonen ja satunnaisvieras Ronja Roth. Yleisöäänestyksen voittaja oli Antti Laakson ja Simo Ruotsalaisen Safari Heat.

Ehdottomasti suosituin näytös oli Pirjo Honkasalon Betoniyö (2013). Muita yleisömagneetteja olivat perjantain live-säestetty näytös, jossa esitettiin Charlie Chaplinin varhaisia lyhytelokuvia Liblan ja Utopianistin säestämänä, sekä Virpi Suutarin dokumenttielokuva Eedenistä pohjoiseen (2014). Tänä vuonna lähes 3000 kävijää houkutellut festivaali jää toistaiseksi viimeiseksi.

– Jatkuvien tila- ja rahoitusongelmien vuoksi joudumme pohtimaan, miten ja missä Reikäreunan tarina jatkuu, selventää ohjelmatuottaja Jani Ilomäki.

– Tunnelmaltaanhan tämä on aivan ainutlaatuinen festivaali, josta niin yleisö, vieraat kuin me tekijätiimikin olemme nauttineet suuresti.

Olemme kiitollisia kaikesta palautteesta ja kommenteista! Kävijäkyselyn voi täyttää tästä ja vapaamuotoisemmat palautteet voi lähettää toimiston sähköpostiin: toimisto@reikareuna.com