Reikäreunan tulevaisuus arvoitus

3 Jou

rrtauolle

10 vuotta järjestetty Reikäreuna jää tauolle määrittelemättömäksi ajaksi. Festivaalin suosio on ollut edelleen huimassa nousussa, mutta liian pieni budjetti ja epävarmat ja haurastuvat tilat pakottavat festivaalin vetämään henkeä. Festivaali on avoin uusille rahoitus- ja yhteistyöehdotuksille.

Reikäreunaa kalvava budjetin pienuus heijastuu erityisesti tekniikkaan ja henkilöstöresursseihin. Reikäreuna ei ole pystynyt maksamaan tekniikkavuokria eikä palkkoja tuotantotiimille, koska rahat on laitettu tapahtuman ohjelmaan ja tunnelmaan – juuri niihin tekijöihin, jotka ovat tehneet tapahtumasta niin mielenkiintoisen. Tapahtumatekniikka rakennetaan alusta saakka aina festivaalia varten, ja tähän asti se on saatu opiskelijatyönä ja sponsoroituna. Palkanmaksu helpottaisi tuottajien irrottautumista muista töistä ruuhkaisimman tuotannon ajaksi. Myös vastuussa olevien talkoolaisten pitäminen ilmaisissa töissä on tullut vuosi vuodelta hankalammaksi työkuvioiden yhteensovittamisongelmien takia, innokkuutta porukasta kyllä löytyy.

Reikäreuna etsii ilmaiset tai muodollisilla vuokrilla olevat tilat Oriveden aseman alueelta joka vuosi. Valitettavasti useat tilat alkavat olla jo vuokrattuina varastoiksi tai niillä ei ole käyttöä niin paljoa, että niistä pidettäisiin huolta ympäri vuoden. Näin ollen tilat haurastuvat kosteudesta.

Reikäreunan tuottajat Jani Ilomäki ja Tuomas Korolainen toivovat tapahtumalle jatkoa jossain muodossa. Ideoita jatkosta saa lähettää tuottajille: toimisto(at)reikareuna.com