Pyöräillen Krimille

4 Syy

filmipyörä_pieni

Lauantaina alkuillasta järjestetään festivaalialueella omavarainen elokuvaesitys, jossa projektorin vaatima sähkö tuotetaan polkemalla kuntopyöriä. Pääsemme testaamaan, kuinka elokuvista voi nauttia ympäristöä säästäen ja kuntoillen!

Valkokankaalle näytöksessä heijastetaan neuvostoliittolaisia propaganda- ja matkailuelokuvia 1960-luvulta. Mukana on muun muassa Krimin sinfonia, viime aikojen tapahtumien valossa hyvin hämmentävänä näyttäytyvä matkailudokumentti. Elokuva esittelee Krimin niemimaan kylpyläaluetta, jossa toimi 200 parantolaa ja täyshoitolaa. Heleän maalaileva orkesterimusiikki taustoittaa kuvia koreista rakennuksista, kylpevistä turisteista, suihkulähteistä, puistoista ja hiekkarannoista. Selostajan mukaan ”Krimin pehmeä ilmasto myönteisesti vaikuttaa terveyteen.

Välähdyksiä Neuvostoliitosta -koosteessa puolestaan nähdään esimerkiksi maailman vanhin mies, 162-vuotias azerbaidzanilainen Shevali Muslimov. Ukko on tuntenut kaikki kyläläiset siitä asti kun he olivat sylivauvoja, ja hän elelee aktiivista elämää 90-vuotiaan, kolmannen vaimonsa kanssa. Muslimovin mukaan pitkän iän salaisuus piilee ruumiillisessa työssä ja terveellisessä vuoristoilmassa.

Eikä tässä vielä kaikki: Venäjän kuntoilupyöräilyn olympiatiimiläiset Dimitri ja Sergei tulevat paikan päälle näyttämään yleisölle polkemisesimerkkiä, ja mykkäanimaatio Linnan valloitus nähdään live-säestettynä!

Omavaraisia elokuvia la 6.9. klo 17–20 vanhassa Siwassa. Tervetuloa kuntoilemaan ja nauttimaan kulttuurista!