Nyt se on virallista: Reikäreuna jää tauolle

4 Syy

248-img_8589-paavopykalainen

Reikäreuna pyörähti käyntiin keskiviikon avajaisissa, joiden alkuun pyöräytettiin nostalgiaa huokuva lyhytdokumentti Reikäreuna, toistaiseksi (2014). Tilaisuus jatkui haikeissa merkeissä, sillä avauspuheessaan tuottajakaksikko Jani Ilomäki ja Tuomas Korolainen paljastivat, että nyt alkaneen kymmenennen festivaalin jälkeen Reikäreuna pitää ainakin yhden välivuoden. Nyt on siis aika ottaa ilo irti elokuvista, taidenäyttelyistä ja oheisohjelmasta!

Noin satapäinen avajaisyleisö pääsi tutustumaan heti tuoreeltaan myös taidenäyttelyihin, joissa on esillä muun muassa maalauksia, installaatioita, veistoksia, valokuvia sekä video- ja ympäristötaidetta. Valokuvia ensimmäisen päivän tunnelmista löytyy galleriasta, ja videokooste täältä.

251-img_8614-paavopykalainen

Tänään juhlat jatkuvat neljän elokuvanäytöksen sekä festivaaliklubin voimin. Taistolla nähdään Tampereen elokuvajuhlilla viime maaliskuussa palkittuja lyhytelokuvia sekä päävieras Pirjo Honkasalon dokumenttielokuva Melancholian 3 huonetta. Aseman valkokankaalle puolestaan heijastetaan AV-arkin näytökset Puhutaan politiikkaa ja Pam pam! Illan festivaaliklubilla esiintyy Viidakon Light ja June’s Garden. Kylpytynnyri-Kinon puolella nautitaan kylpylyhäreistä.