Festivaalitunnelma kohoaa!

5 Syy

98-img_9579-paavopykäläinen

Perjantaina festivaalilla nähdään yhteensä kuusi näytöstä, ja myös suurin osa ohjaajavieraista saapuu tänään paikan päälle. Ohjelma pyörähtää käyntiin kello 16 kahden lyhytelokuvanäytöksen voimin. Taistolla nähdään Reikäreunan voittajat, kun taas Asemalla esitetään tuoreita lyhytdokumentteja Suomesta.

Kello 18 on tarjolla niin fiktio- kuin dokumenttielokuvaakin. Dome Karukosken ohjaus Leijonasydän (2013) kertoo tummaihoisen pojan yh-äitiin rakastuvasta uusnatsista Teposta, joka joutuu rakastumisen ja jengiveljeyden kovaan ristiaallokkoon. Lasse Naukkarisen Taiteilijaelämää (1999) on puolestaan elämäniloinen dokumenttielokuva pienen, taiteellisesti lahjakkaan Esa-pojan iloista ja suruista värien, kynien ja äidin vaatteiden parissa, ympäröivän luonnon keskellä.

Kello 20:n Juhlavuosinäytöksessä muistellaan Reikäreunan mieleenpainuvimpia lyhytelokuvia vuosien varrelta. Samaan aikaan nähdään ensimmäinen live-säestetty näytös, kun Libla ja Utopianisti saapuvat säestämään Charlie Chaplinin varhaisia lyhytelokuvia.

Illan festivaaliklubilla esiintyvät tänään Soul Valpio Band ja Paleface. Kylpytynnyri-Kinon aloittaa Kylpylyhärit, josta jatketaan Oulun musiikkivideofestivaalin vuoden 2014 voittajien kautta Kylpykaraoken tunnelmiin!