Kymmenen vuotta – no huh huh!

18 Elo

OS-liite_RR14_thumbOriveden Sanomien 14.8.2014 välissä ilmestynyt Reikäreunan festarilehti luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Kymmenen vuotta ollaan puuhasteltu Reikäreunaa. Matkaan on mahtunut paljon yhteisöllisyyttä, hyviä muistoja, ihmeellisiä sattumuksia ja kultaisia ystäviä. Reikäreuna sekä ihmiset sen ympärillä ovat kasvaneet hurjasti matkan varrella. Tämä on juhlan paikka!

Oli vuosi 2005. Reikäreuna piti järjestää vain kerran Eräjärven koulun avajaisten yhteydessä. Youtubea tai Vimeota ei ollut vielä olemassa, eikä meidän harrastuksena tekemämme lyhytelokuvat voineet päästä isoille leffafestareille rehellisesti, niinpä perustimme oman. Sinne ne omat tekeleet aina pääsivät, ja saimme yhteisöllisiä elokuvakokemuksia sekä suoraa yleisöpalautetta.

Oli vuosi 2008, kun päätimme alkaa järjestää tapahtumaa ammattimaisesti. Se vuosi oli kaaos, ja me kokemattomat tekijät riitelimme, paikkoja hajosi ja stressitasot olivat korkealla. Näistä opittiin ja korjattiin seuraaviin Reikäreunoihin.

Reikäreunan vuodet 2012 ja 2013 olivat ensimmäiset, joista koemme että tämä tapahtuma on löytänyt vihdoin itsensä ja vaikeimmat kasvukivut ovat jääneet taakse – myös tekijöiltä.

Reikäeunasta olemme halunneet tehdä aina sellaisen tapahtuman, jossa me järjestäjät viihdymme. Toisaalta se on myös meille sellainen hiekkalaatikko, jossa voi kokeilla ja tehdä kaikkea hauskaa. Ne ovat tärkeimmät innoittajat ja motivaation lähteet, kun koko touhu perustuu vapaaehtoisuudelle ja talkoille. Olemme kokeneet, että kun tekee tapahtumasta itselleen mieleisen, toimii se myös muille, jotka nauttivat siitä yhtä vilpittömästi. Aito innostus ohjelmaan ja tunnelman rakentamiseen näkyy ulospäin.

Reikäreuna ei ole sitoutunut mihinkään tarkkaan muottiin. Olemme niin poikkitaiteellinen elokuvafestivaali kuin vain haluamme. Elokuvien lisäksi voi tutustua taidenäyttelyihin, kokeellisempaan videoon, käydä kuulemassa elokuvantekijöiden kommentteja elokuvista ja rellestää festariklubilla. Reikäreuna on rento kokonaisvaltainen festari, jonka ohjelman taiteellinen ja viihteellinen puoli on huomioitu erilaisten kävijöiden kannalta.

Kymmenennen kerran ihmiset ympäri Suomen tulevat tekemään talkootyötä ja nauttimaan Reikäreunan tarjonnasta. Lukaise tämä lehti ja tule katsomaan sinua kiinnostavaa ohjelmaa tai ihan vain kokemaan ainutlaatuinen festaritunnelma!

Juhlitaan yhdessä 10-vuoden saavutusta!

Jani Ilomäki (ohjelmatuottaja)
Tuomas Korolainen (festivaalituottaja)